NIKO JOJ NIJE RAVAN: Ovo je najbrža Škoda svih vremena, pogledajte kako je oboren nestvarni rekord (VIDEO)

Sistem ubrizgavanja je promijenjen kako bi isporučio više goriva u motor, poboljšan je sistem hlađenja, a tu je i novi Garettov turbo s većim tlakom.

  • Auto

  • 20. Avg. 2021  

  • 1

Prošlo je tačno deset godina otkako je jedna posebna Škoda postavila brzinski rekord za tu marku. Posebno pripremljena Škoda Octavia vRS (druga generacija Octavije) dostigla je impresivnih 365 km/h u slanoj pustinji Bonneville u Utahu, postavši najbrži 2,0-litreni automobil s turbo punjačem na svijetu i najbrža Škoda ikad napravljena. Kao dio Škoda UK Heritage Fleeta, rekordna Octavia obnovljena je ove godine, tačno na vrijeme za desetogodišnjicu i vratila se na poprište rekorda.

alt

Prije deset godina izvedene su mnoge modifikacije na Octaviji. Sistem ubrizgavanja je promijenjen kako bi isporučio više goriva u motor, poboljšan je sistem hlađenja, a tu je i novi Garettov turbo s većim tlakom. Zanimljivo, zbog postizanja veće krajnje brzine ugrađen je ručni mjenjač iz obične Octavije Greenline s dužim prijenosnim omjerima. Uz pomoć tunera Revo Technika motor je dostigao 600 KS.

alt

Novinar Richard Meaden bio je za upravljačem vozila. Do danas je to najbrža Škoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...