PREMIJER FORTO OBEĆAO: Vlada će snositi troškove sanacije štete nastale u požaru u Buća Potoku, a djeci uručiti…

Vlada je zadužila i Kantonalnu upravu civilne zaštite da stavi na raspolaganje svoje kapacitete za zbrinjavanje porodica koje su u ovom požaru ostale bez svojih domova.

  • Vijesti

  • 20. Avg. 2021  20. Avg. 2021

  • 1

Vlada Kantona Sarajevo je na hitnoj sjednici održanoj danas donijela zaključak o mjerama sanacije posljedica požara u naselju Buća Potok.

Zaduženo je Ministarstvo finansija KS da omogući trošenje tekuće rezerve Budžeta KS, radi pomoći u saniranju šteta nastalih u ovom požaru.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je zaduženo da u saradnji sa partnerima osigura potrebne udžbenike i školski pribor za svu školsku djecu porodica koje su u požaru ostale bez svojih domova, za školsku 2021/22. godinu.

Ovo ministarstvo će također osigurati jednokratnu interventnu pomoć u iznosu od 400 KM po djetetu iz pomenutih porodica, za pokrivanje najprioritetnijih potreba djece i učenika.

Vlada je zadužila i Kantonalnu upravu civilne zaštite da stavi na raspolaganje svoje kapacitete za zbrinjavanje porodica koje su u ovom požaru ostale bez svojih domova.

Imenovan je koordinator koji će usklađivati aktivnosti na sanaciji posljedica ovog požara sa Općinom Novi Grad Sarajevo.

U požaru koji se dogodio jutros u ovom sarajevskom naselju u potpunosti je izgorjelo nekoliko stambenih objekata, a više porodica je ostalo bez krova na glavom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...