IZGORJELA LIVADA: Vatrogasci u Vitezu satima gasili požar i spriječili širenje vatre na kuće i motel

O svemu je informisana i policija

  • Hronika

  • 21. Avg. 2021  

  • 0

Na području Općine Vitez danas je došlo do požara koji je zahvatio veće područje livade, a uz intervenciju vatrogasaca spriječeno je širenje na stambene objekte, javio je Klix.ba.

Iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vitez su nam kazali da su danas u toku dana zaprimili informaciju o požaru na lokalitetu Bile kod Viteza uz informaciju da se radi o manjem požaru.

Međutim, s obzirom na jak vjetar, mali plamen je uskoro zahvatio veće područje livade te se otvoreni plamen počeo nekontrolisano širiti. Nakon višesatne borbe vatra je ugašeno, a spriječeno je njeno širenje na stambene objekte i motel koji se nalazi u neposrednoj blizini.

O svemu je informisana i policija, a kako saznajemo sve je krenulo od namjernog paljenja manjeg malinjaka nakon čega se vatra proširila na šire područje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...