BORENOVIĆ IMA PORUKU ZA TEGELTIJU, TURKOVIĆ I KOŠARCA: “Neka dobro paze i neka se ne igraju. UIO BiH ima dovoljno novca, NE ZANIMAJU ME NJIHOVI TALOVI”

Borenović za analizu na koju se poziva Uprava za indirektno oporezivanje, kojom se tvrdi da je cijena sporne zgrade u centru Banjaluke niža od tržišne, kaže da je klasično vrijeđanje inteligencije.

  • Društvo

  • 23. Avg. 2021  

  • 0

Neka dobro paze i neka se ne igraju - poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović članovima Vijeća ministara, a u vezi sa kupovinom zgrade UIO u Banjaluci.

To je jedina poruka koju imam za Tegeltiju, Turkovićevu, Košarca i ostale znane i neznane članove Vijeća ministara BiH, od kojih direktor Uprave za indirektno oporezivanje traži da prekrše odluku Parlamenta i kupovinom zgrade za potrebe te institucije u tajkunske džepove stave skoro 100 miliona KM, višestruko više nego što je odobreno. Svi koji se vode tom mišlju, neka se sjete da postoji i krivična odgovornost i da nepoštovanje odluka Parlamenta i kršenje Krivičnog zakona podrazumijeva i mogući odlazak na Tunjice, u Zenicu, Foču, novi moderni zatvor u Istočnom Sarajevu, a postoje i drugi legitimni oblici pritiska, koje ćemo rado upotrijebiti u borbi protiv tog koruptivnog klana – rekao je Borenović.

Borenović za analizu na koju se poziva Uprava za indirektno oporezivanje, kojom se tvrdi da je cijena sporne zgrade u centru Banjaluke niža od tržišne, kaže da je klasično vrijeđanje inteligencije.

– Čini se da su tu analizu vršili SNSD tajkunski „stručnjaci“, pa su se vodili tržišnom cijenom nekretnina u Monte Carlu, sa čim, poznato je, imaju dosta iskustva. UIO na raspolaganju ima 37, 9 miliona KM, što je sasvim dovoljno novca da se kupi savremena zgrada. Ne zanimaju me njihovi talovi, dilovi i ugrađivanja, samo ću ponoviti još jednom da je za Viječe ministara Parlament uprava, a mi smo im naložili da ponište javnu nabavku kojom bi iz budžeta izvukli desetine miliona KM. Ukoliko u što skorijem roku ne postupe tako, neka budu spremni i da snose ozbiljne krivične posljedice- poručio je Borenović, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...