OŠTRA REAKCIJA EMIRA SULJAGIĆA: "Svaki put kad Aleksandar Vučić tobože pozove na dijalog, nađe se neka nova grupa gnjida..."

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro je reagirao na vijest iz Beograda.

  • Mini market

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 6

"Svaki put kad Aleksandar Vučić tobože pozove na dijalog, nađe se neka nova grupa gnjida (i gnjideona) da objasni da Srbija razgovor sa nama zamišlja kao razgovor sa untermenschen. To što za stolom sjedi Izraelac je samo dokaz da se istorija voli zaje*avati".poručio je Emir Suljagić te dodao:

"Nego, pravo pitanje je hoće li KZN prisustvovati i Milorad Kojić kao poslodavac ili je zauzet ometanjem rada pravosuđa i ometanjem istraga protiv osumnjičenih za genocid u BiH", pita Suljagić!?

Podsjetimo, sedam članova tzv. Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare.na konferenciji u Beogradu. Danas će biti predstavljen Izvještaj pun sramnih manipulacija istinom koji služi negiranju genicida. Za njegovu promociju plodno tlo nađeno je u Srbiji, baš kao što su utočište u njoj našli brojni ratni zločinci u bijegu od pravosudnih institucija.

Menachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa nedavno je govoreći o ovom tzv. Izvještaju, naveo da je to dokument koji zaslužuje da bude poslan na smetljište historije i primjer je demonstracije moralnih propusta pojedinaca - poslovično "korisnih idiota", koji su se uključili u negiranje i izvrtanje činjenica o genocidu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...