VULIN VIŠE NE ZNA ŠTA ĆE: "Zna se kako su prolazili Srbi kojima su se bavili Orić i Cikotić"

On je naglasio da se zna kako su prolazili Srbi kojima su se bavili Orić i Cikotić.

  • Mini market

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je, povodom tvrdnji ministra sigurnosti u Vijeću ministara Selme Cikotića, da smatra prijetnjom "kada saborac odreda "El mudžahedin" pokušava da ga ućutka" i naglasio "da što započne ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić, nastavi Cikotić". 

- Ne znam gde je Cikotić našao pretnju u rečenici "Životni interes Republike Srbije, svih Srba gde god oni živeli je mir, to je naš životni interes", ali znam da kada saborac odreda "El mudžahedin" pokušava da me ućutka, to onda jeste pretnja - rekao je Vulin, povodom tvrdnji Cikotića da navodno prijeti Bošnjacima, Srna.

On je naglasio da se zna kako su prolazili Srbi kojima su se bavili Orić i Cikotić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Znamo kako su prolazili Srbi kojima su se njih dvojica bavila. Ali, dok još imam glavu na ramenima, da ponovim ono što sam gospodina Cikotića pitao u Zvorniku: "Ko je pokušao u Srebrenici da ubije Aleksandra Vučića?" - naveo je Vulin.

On je napomenuo da odgovora još nema, te da neće prestati da postavlja to pitanje.

Cikotić je rekao da izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Krivični zakon BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida "prijeti miru i životima Bošnjaka" "pokazuje koja strana uporno ugrožava mir i stabilnost u BiH i cijelom regionu".

- Preporučujem Vulinu da dobro razmisli prije nego što se ponovo odluči za slične prijetnje i da se prisjeti kako su i gdje su završili njegovi prethodnici koji su Bošnjacima prijetili nestankom i koji su te prijetnje pokušali sprovesti. Oni su uglavnom ili u tamnicama ili na smetljištu istorije, a Bošnjaci ne samo da su opstali, već su postali nezaobilazan faktor u regionu - rekao je Cikotić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...