DENIS ZVIZDIĆ O NOVCU KOJEG JE BiH DOBILA OD MMF-a: "Hitno se moraju osigurati..."

Zvizdić je spomenuo da su "sredstva u iznosu od 602 mil. KM, koja je BiH dobila od MMF-a, su raspoređena. 2/3 za FBIH - 1/3 za RS".

  • Politika

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 2

Šef kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić oglasio se na Twitteru povodom novca kojeg je naša država dobila od MMF-a. 

Zvizdić je spomenuo da su "sredstva u iznosu od 602 mil. KM, koja je BiH dobila od MMF-a, su raspoređena. 2/3 za FBIH - 1/3 za RS".

Prema njegovim riječima, javnost sada treba pratiti da li će biti utrošena za urgentnu prevenciju i sanaciju posljedica pandemije i neophodnu pomoć privredi ili za “budžetsku kupovinu glasova”.

"Pozivam sve nadležne institucije u BiH da se hitno angažuju i obezbijede helikoptere i kanadere za gašenje požara u Hercegovini. Sjećam se da je prethodnih godina, na zahtjev ministarstva sigurnosti održana hitna sjednica Vijeća ministara i kanaderi iz Hrvatske i Crne Gore su došli i gasili požare u BiH. Zašto sada Vijeće ministara BiH šuti, zašto se službeno ne zatraži pomoć od susjednih zemalja i međunarodne zajednice", pita Zvizdić.

Dodaje da se pita - "zašto se tako 'glasno čuje muk' eko udruga i svih koji bi trebali da brinu o okolišu… Da li je moguće da je vlast draža od ljudskih života i šume kojoj trebaju godine i decenije da ponovo naraste"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...