SPEKTAKL U NAJAVI: PSG odgovorio na nevjerovatnu ponudu iz Madrida, klub Nike Kovača zadovoljno trlja ruke

Nastavlja se jedna od najvećih i najspektakularnijih transfer-priča u povijesti nogometa.

  • Sport

  • 25. Avg. 2021  25. Avg. 2021

  • 0

Radi li se o ponudi od 160 ili 187 milIona eura, a to su dva iznosa koja se spominju uz mogući transfer Kyliana Mbappéa u Real Madrid, sada možda više nije ni važno.

U više španskih i francuskih medija osvanula je informacija po kojoj je PSG tu ponudu - odbio! Neki će reći "nevjerovatno", jer mladoj francuskoj zvijezdi ugovor istječe u ljeto 2022. godine što znači da bi u ovo doba iduće godine Pariz mogao napustiti potpuno besplatno. Naravno, pod uvjetom da u međuvremenu ne produži ugovor što je već odbio.

I poznati sportski novinar Julien Laurens preko svojih je izvora saznao da PSG nije prihvatio ponudu iz Madrida i da Mbappéa uopće ne žele prodati iako bi ga mogli izgubiti već iduće godine.

"Ponuda je odbijena", javlja i francuski TF1, a do istih je informacija navodno je stigao i Le Parisien. Dio medija javlja i da PSG neće zadovoljiti ništa manje od 200 miliona eura.

I dok se dva kluba razbacuju s nevjerovatnim ciframa, cijelu ovu situaciju prati i Monaco. Naime, prema pisanjima Mundo Deportiva, klubu Nike Kovača trebalo bi, prema dogovoru koji datira još iz vremena Mbappéove selidbe iz Monaca u PSG, pripasti čak 35 miliona eura u slučaju nove prodaje mladog Francuza, ali i u slučaju obnove postojećeg ugovora.

Football Espana dodaje da taj dogovor pada u vodu napusti li Mbappé PSG bez ikakve odštete, što je moguće ako ne produži ugovor do isteka postojećeg, odnosno do idućeg ljeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...