GOSPODIN "LEGITIMNI" PRED KAPITULACIJOM : Evo ko blokira izmjene Izbornog zakona i prijeti neodržavanjem izbora…

Političkoj krizi u Bosni i Hercegovini nema kraja.

  • Politika

  • 27. Avg. 2021  27. Avg. 2021

  • 7

Šef Kluba srpskih delegata u Domu naroda BiH i član Interresorne radne grupe Sredoje Nović za "Glas" kaže da sve dok na snazi budu zaključci Narodne skupštine Republike Srpske neće se učestvovati u radu ni u stalnim, ni u privremenim radnim tijelima i parlamentarnim komisijama.

On kaže da oni koji su lobirali da Inzko nametne Zakon o zabrani genocida  nose jednaku odgovornost kao i Inzko za krizu u koju su uveli BiH.

- Oni treba da pronađu i rješenje za izlaz iz ove krize. Što se tiče predstavnika iz Republike Srpske u grupi za izmjenu Izbornog zakona, uvjeren sam da će se svi držati zaključaka republičkog parlamenta, a to znači da neće biti izmjena Izbornog zakona. Ukoliko ne bude izmjena, pitanje je da li će izbora uopšte biti, odnosno da li će se održati prema postojećem zakonu, ali odgovornost za to neće biti na političkim faktorima iz Republike Srpske, kao što nije ni za krizu u kojoj se trenutno nalazi BiH - kaže Nović.

Političkoj krizi u Bosni i Hercegovini nema kraja. I dok lider HDZ-a BiH Dragan Čović za opstrukcije optužuje "političko Sarajevo", s druge strane je sasvim jasno ko zapravo blokira državu, a samim tim i izmjene Izornog zakona u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...