HAPŠENJE KAO IZ AKCIJSKIH FILMOVA: Specijalci uhapsili 31 osobu zbog terorizma, pogledajte munjevitu akciju

Uhapšeni se sumnjiče da su regrutovali, prebacivali teroriste u ratne zone, te finansirali terorističke strukture u Siriji.

  • Hronika

  • 27. Avg. 2021  

  • 1

Federalna služba bezbjednosti Rusije uhapsila je 31 osumnjičenog za učešće u terorističkim aktivnostima, javili su tamošnji mediji.

U akciji, koja je sprovedena prije nekoliko dana, navodno su uhapšeni pripadnici terorističke organizacije"KatibaTehvid Wal-Jihad".

Grupa je navodno djelovala u Moskvi, Novosibirskoj regiji, Jakutsku i Krasnojarskoj teritoriji.

Kako je saopćeno iz FSB-a, uhapšeni se sumnjiče da su regrutovali, prebacivali teroriste u ratne zone, te finansirali terorističke strukture u Siriji.

Televizija "Russia Today" objavila je snimak hapšenja osumnjičenih.

:

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...