EDI RAMA IZNENADIO IZJAVOM: "Ja sam katolik, moja žena je muslimanka, dvoje starije djece su pravoslavci, najmlađe može da bude...

...hebrejske vjere.

  • Regija

  • 27. Avg. 2021  

  • 3

Albanski premijer Edi Rama rekao je da to što su Albanija i Afganistan većinski muslimanske zemlje nije imalo utjecaj na odluku Vlade o prihvatu izbjeglica.

"Ja sam katolik, moja žena je muslimanka, dvoje starije dece su pravoslavci", rekao je Rama, objašnjavajući da odluka o prihvatu izbjeglica iz Afganistana nije u vezi sa religijom.

Naglasio je su dvoje njegove starije djece pravoslavci.

"Naš najmlađi sin, ako to želi, može izabrati da bude hebrejske vjere. Ovdje je riječ o ljudima bez obzira na boju njihove kože, kulturu ili vjeru. Ako Evropska unija i Sjedinjene Američke Države odluče da povuku svoju podršku afganistanskim izbjeglicama, mi to nećemo učiniti. Mi ćemo im pružiti utočište", rekao je Rama, prenio je B92.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...