PORUKA MINISTRICE TURKOVIĆ: "Erdoganova počast Aliji Izetbegoviću su dokaz kako se njeguju historijske vrijednosti"

Bisera Turković, šefica bh. diplomatije poručila je da je predsjedsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan drag gost i dobrodošao državnik u cijeloj Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 27. Avg. 2021  

  • 2

"Njegova zvanična posjeta Sarajevu još jedan je znak istinskog prijateljstva naroda i dvije države, te doprinosi jačanju saradnje i stabilizacije, ne samo u BiH, nego i u cijeloj regiji", najvela je ministrica vanjskih poslova BiH na društvenim mrežama.

Kako dodaje Turković, projekti koji iz toga proizilaze snažan su faktor napretka i evropske orjentacije.

"Erdoganovo odavanje počasti i sjećanje na prvog predsjednika Predsjedništva BiH rahmetli Aliju Izetbegovića primjer je kako se njeguju nacionalne, državne i historijske vrijednosti", zaključila je Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...