NAKON SASTANKA SA PREDSJEDNIKOM TURSKE, KOMŠIĆ: „Erdogan se pokazao kao veliki prijatelj BiH, dogovor je…” (VIDEO)

"...da sljedeći trilateralni sastanak (BiH-Srbija-Turska) bude održan u BiH. To je nastavak jednog cijelog ciklusa takve vrste sastanka koji se pokazao korisnim i u smislu stabilizacije naših zemalja, ali i regije."

  • Politika

  • 27. Avg. 2021  27. Avg. 2021

  • 2

Nakon sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, medijima se obratio predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić.

On je na početku obraćanja rekao da se Erdogan do sada pokazao kao veliki prijatelj BiH.

Naveo je da su sa turskim predsjednikom imali vrlo korisne razgovore te da su razgovarali o infrastrukturnim projektima, investicijama, unutrašnjopolitičkim pitanjima i globalnim temama.

"Ukratko, potencirao bih neke stvari. Dogovor je da sljedeći trilateralni sastanak (BiH-Srbija-Turska) bude održan u BiH. To je nastavak jednog cijelog ciklusa takve vrste sastanka koji se pokazao korisnim i u smislu stabilizacije naših zemalja, ali i regije. To je bitno prvenstveno zbog velikih insfrastrukturnih projekata koji ne idu tako brzim tempom kao što smo očekivali, ali se ipak stvari odvijaju na način da se vidi neki pomak", rekao je Komšić.

Naglasio je da su sa turskom delegacijom razovarali o šansi da trgovinska razmjena konačno dostigne jednu milijardu eura.

"Bilo je razgovora i o unutrašnjopolitičkoj situaciji i stanju u BiH, ali ne bih želio govoriti ko je šta rekao", zaključio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...