BAŠ SE ZAKUHALO U CRNOJ GORI OKO USTOLIČENJA: Krivokapić pozvao Đukanovića da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije...

Krivokapić je u pisanoj izjavi ponovio da je apsolutno pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju.

  • Regija

  • 28. Avg. 2021  

  • 0

"Današnja izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o ustoličenju Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija potpuno je ogolila inspiratora i inicijatora tenzija u Crnoj Gori", izjavio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je na ovaj način komentarisao izjavu Đukanovića da će, ukoliko se ne promjeni mjesto ustoličenja Joanikija, 5. septembra biti na Cetinju da bi branio čast većinske Crne Gore.

Krivokapić je u pisanoj izjavi ponovio da je apsolutno pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da ustoličenje mitropolita obavi u vjekovnom sjedištu svoje Mitropolije na Cetinju i da će država obezbjediti sve neophodne uslove da SPC, kao najdominantija vjerska zajednica u Crnoj Gori po broju vjernika, ostvari svoje Ustavom zagarantovano pravo.

"Gdje će toga dana biti Đukanović najmanje je važno, ali važno je pozvati ga da prestane da izaziva i podgrijava sukobe, podjele i tenzije, i to sve, očigledno, sa ciljem da spriječi ili stavi u drugi plan borbu protiv organizovanog kriminala, koja iz dana u dan napreduje", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, kao predsjednik Crne Gore Đukanović mora već jednom naučiti da štiti Ustav i ustavnu vjersku slobodu Srpske pravoslavne crkve da ustoličenje obavi tamo gdje ima svako pravo da ga obavi – na Cetinju.

"Đukanović jednom treba da stane u zaštitu vjerske slobode Crkve koju je, dok je njegova partija bila na vlasti, do beskraja proganjao, a koja ga je dobro naučila šta znači biti slobodan i ustavan", poručio je Krivokapić, prenosi Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...