KAD PJESNIK "OKUPI" KABADAHIJE: Dodik i Vulin stigli u Stričiće, "zborovanju" prisustvuje i Stanivuković

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin stigli su u Stričiće gdje se danas održava manifestacija u okviru "Kočićevog zbora".

  • Vijesti

  • 29. Avg. 2021  

  • 0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u obraćanju na manifestaciji povodom "56. Kočićevog zbora" rekla da je "Petar Kočić za svoj narod bio mnogo više od pisca, čemu su djelimično doprinijele političke i društvene okolnosti u okupiranoj BiH, a još više lični osjećaj patriotizma i pravdoljubivosti koji su bili njegova najsnažnija ideja vodilja".

U Stričićima se u okviru manifestacije "Kočićev zbor" danas održava kulturno–umjetnički program.

Tradicionalnom zborovanju u čast pisca i političara Petra Kočića prisustvuje i ministrica prosvjete Republike Srpske Natalija Trivić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grad Mladen Ilić, kao i narodni poslanici, te predstavnici javnog i kulturnog života.

Kulturno–umjetnički program organizuju Grad Banjaluka, Akademija umjetnosti banjalučkog Univerziteta i Udruženje književnika Srpske.

U okviru skupa u Kočićevim rodnim Stričićima planirane su tradicionalne borbe bikova, kao i narodno veselje.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Klisini jutros je služen parastos Kočiću, nakon čega su položeni vijenci na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Povodom "Kočićevog zbora" u Banjoj Luci je sinoć održana svečana akademija na kojoj je ovogodišnja "Kočićeva nagrada" uručena srpskom književnom bardu Ljubivoju Ršumoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...