ZAGREBAČKI "NACIONAL" OBJAVIO EKSKLUZIVNE SNIMKE: U kasnim satima na svadbi kćerke Bakira Izetbegovića digle se čaše u zrak i zapjevala čuvena "ljevičarska" pjesma (VIDEO)

Zagrebački "Nacional" objavio je danas možda i najveću "kolekciju" video snimaka sa "svadbe godine", kako su mediji u BiH označili vjenčanje Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović.

  • Društvo

  • 29. Avg. 2021  30. Avg. 2021

  • 5

U bračnu luku uplovila je kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović i njezin odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima su bili turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan, koji je bio kum na vjerskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine, piše danas zagrebački "Nacional"

Šerijatsko vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su, možda manje poznati umjetnici hrvatskoj publici, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Zanimljivo, piše "Nacional", jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače važi za ljevičarsku pjesmu nastalu krajem 19. vijeka u Italiji među radnicima koji su radili u teškim uvjetima. Ova pjesma se primarno pjeva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigdje eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim dijelovima svijeta kao pjesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja, piše zagrebački "Nacional".

 

Među gostima bili su i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni sekretar SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak – Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi.

Pogledajte ekskluzivne videosnimke "Nacionala" iz džamije i sa slavlja u hotelu Europa:

                      

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...