KOMŠIĆ IZBEZUMIO DODIKA: "Koliko je njegova galama o strancima besmislena pokazuje i to ih sam poziva da se uključe"

Danas je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik na "Kočićevom zboru" poručio da je "situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića". Na ovu Dodikovu izjavu osvrnuo se njegov kolega iz Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

  • Mini market

  • 29. Avg. 2021  

  • 10

"Koliko je Dodikova galama o strancima besmislena pokazuje i to da on sam poziva strance da se uključe u navodni dijalog oko promjene dejtonskog uređenja Bosne i Hercegovine, jer drugačije se ne može tumačiti poziv Srbiji, Hrvatskoj i Turskoj da se angažiraju u tome smislu", poručio je danas Komšić. 

Komšić kaže da je Dodik samim time poručio da nije protiv stranaca.

"Dakle, nije Dodik protiv stranaca nego bi probirao te iste strance. Iako je priča o promjeni Dejtonskog sporazuma prazna priča jer je jedino u Parlamentu BiH moguće promijeniti Ustav BiH odnosno Aneks 4 sporazuma nezavisno od mišljenja bilo koje države pa i susjednih država, zanimljivo je to da mu jedni stranci ne odgovaraju, poput svjedoka Dejtonskog sporazuma, SAD-a, Britanije, Njemačke, Francuske, EU i UN-a, dok mu drugi stranci odgovaraju", naglasio je Komšić i zaključio: 

"Ne vidim na koji način bi danas dvije države koje su izvršile agresiju na BiH mogle imati veći međunarodni kredibilitet od SAD-a, Britanije, Njemačke, Francuske, EU i UN-a, pa i Rusije, koji su svjedoci potpisivanja Dejtonskog sporazuma." 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...