NE MOŽE NA EVROPSKI FORUM: Albin Kurti otkazao posjetu Austriji, sazvao sastanak vijeća za nacionalnu sigurnost

Sednica Vijeća za nacionalnu sigurnost zakazana je za danas poslijepodne, saopćeno je iz Kurtijevog kabineta

  • Regija

  • 29. Avg. 2021  

  • 0

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti otkazao je učešće na Evropskom forumu u Austriji i sazvao za danas sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog velikog broja umrlih i zaraženih korona virusom, preneli su kosovski mediji.

Kurti je trebalo da otputuje u Austriju, gdje je pozvan da učestvuje na Evropskom forumu Albah 2021, prenosi Reporteri.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost zakazana je za danas poslijepodne, saopćeno je iz Kurtijevog kabineta.

Na Kosovu i Metohiji danas su, zbog velikog broja oboljelih i umrlih od korona virusa, na snagu stupile nove protivepidemijske mere.

Na snazi je policijski sat od 22 do 5 sati ujutro, a ugostiteljski objekti radit će skraćeno - do 21.30 sati i to samo na otvorenom.

Početak nove školske godine odložen je za 13. septembar.

Svi koji ulaze na Kosovo morat će da posjeduju dokaz o vakcinaciji, PCR test urađen u posljednja 72 sata ili serološki test ne stariji od 30 dana, a u suprotnom morat će da budu sedam dana u izolaciji.

Zabranjen je i ulazak u zatvorene prostorije bez maske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...