VRTOGLAVI SKOK: Rastu cijene stanova za iznajmljivanje u Bosni i Hercegovini, najgore je u ovom gradu…

Stanovi i kuće najčešće se izdaju bez potpisivanja ugovora. Iako se u ovoj oblasti obrću značajna sredstva, nadležne institucije na jedno oko žmire.

  • Ekonomija

  • 30. Avg. 2021  

  • 0

Student treće godine Mašinskog fakulteta Dejan iz Kozarske Dubice već je pronašao stan u kojem živi s bratom, također studentom mašinstva i cimerom. Dijele troškove stana koji plaćaju oko 400 KM.

Najtraženiji stanovi su u blizini banjalučkog kampusa gdje je lociran veći broj fakulteta. Studenti uglavnom izbjegavaju dijelove grada u kojima nema fakulteta, zbog, kažu, cijena gradskog prijevoza koji im dodatno ugrožava budžet.

RADOVAN JALIĆ, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci

“Teško je roditeljima jer sa nekim prosječnim platama u manjim mjestima ili ako se bave poljoprivredom, teško je priuštiti da djetetu mogu platiti stan 200, 300 ili 400 KM”.

Studentica Bojana Kovačević iz Prijedora kaže da se stanovi u Banjoj Luci iznajmljuju i do 500 KМ plus režije.

Stanovi i kuće najčešće se izdaju bez potpisivanja ugovora. Iako se u ovoj oblasti obrću značajna sredstva, nadležne institucije na jedno oko žmire.

Opširnije u prilogu kolega sa BHRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...