VULIN ŽESTOKO O ĐUKANOVIĆU: "Da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve"

On postavlja pitanje da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta – “da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mjesta zabranjena `za Srbe i pse`, kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije, Sekula Drljević?”.

  • Regija

  • 30. Avg. 2021  

  • 6

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da nema ničeg što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne bi uradio da izazove tenzije i sukobe unutar Crne Gore, nadajući se da će tako ostati na vlasti.

Vulin je naglasio da pozvati na protest protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, kao što je to učinio Đukanović, može “samo onaj ko bez i malo odgovornosti za tuđe glave pokušava nemirom i neredom da čuva svoju moć koju izjednačava sa svojom glavom”.

-Ako bude nereda u Cetinju hoće li policija Crne Gore morati da upotrebi silu protiv policijskog obezbjeđenja predsjednika Crne Gore i da li će u tom slučaju Đukanović pozvati NATO u pomoć, kako je pretio tokom litija? I da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve – upitao je Vulin.

On postavlja pitanje da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta – “da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mjesta zabranjena `za Srbe i pse`, kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije, Sekula Drljević?”.

-Nadam se da će se političari, koji bi nasljedniku Svetog Petra Cetinjskog da zabrane da ga naslijedi na Cetinju, sjetiti Njegoša, ako su ga ikada i čitali- rekao je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je da će biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju ukoliko Srpska pravoslavna crkva ne odustane od svečanosti u Cetinjskom manastiru, piše Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...