IZETBEGOVIĆ PORUČIO MILORADU DODIKU: “Nikakvih novih dogovora o budućnosti Bosne i Hercegovine neće biti, TO JE ZAVRŠENO PRIJE 26 GODINA...”

...u Dejtonu i da je taj dogovor potrebno poštovati, uključujući Ustav i zakone države Bosne i Hercegovine koji proizilaze iz tog dogovora.

  • Politika

  • 30. Avg. 2021  30. Avg. 2021

  • 6

Nikakvih novih dogovora o budućnosti Bosne i Hercegovine, onakvih kakve traži Milorad Dodik i u formatu u kojem ih traži, neće biti, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije.

Izetbegović smatra da su dogovori završeni prije 26 godina u Dejtonu i da je taj dogovor potrebno poštovati, uključujući Ustav i zakone države Bosne i Hercegovine koji proizilaze iz tog dogovora.

“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsjedništvu i Parlamentarnoj skupštini.

U tim je razgovorima dobrodošla podrška prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u reduciranom formatu kojeg predlaže Milorad Dodik”, poručio je Izetbegović, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...