DODIKOV POTRČKO SE DODVORAVA, POŽURIO PRVI DA KOMENTARIŠE: "U kako je ovo snažna Erdoganova poruka..."

Milan Tegeltija se oglasio na svom Twitteru.

  • Mini market

  • 30. Avg. 2021  30. Avg. 2021

  • 5

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika komentarisao je izjavu predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan koju je dao novinaima po povratku u Istanbul.

Tegeltija je na svom Twitteru napisao: "U kako je ovo snažna Erdoganova poruka Političkom Sarajevu... 'ne tražite upute sa strane donesite sami odluku'".

Podsjećamo, na pitanje novinara o napetostima koje su započele odlukom Valentina Inzka, bivšeg visokog predstavnika UN -a u Bosni i Hercegovini, koja zabranjuje poricanje genocida u Srebrenici, s obzirom na izjave srpskog lidera Milorada Dodika i hrvatskog lidera Željka Komšića da je Turska garant mira i spokoja u regionu, kakvu će ulogu Turska od sada imati u Bosni, Erdogan je rekao da će Turska biti prisutna ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati u Bosni i Hercegovini ujedine među sobom i kažu:

-Želimo Turskoj dati takav zadatak, niko se ne smije miješati u naše poslove, samo neka Turska djeluje kao posrednik ovdje u naše ime.

Navodeći da bi o tome trebali odlučiti članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Erdogan je rekao:

-Već sam im rekao. ‘Ako donesete takvu odluku, mi ćemo također napraviti naše procjene. Donesite ovu odluku kao trojka, a ne čekajući upute odnekud. Nakon toga sam rekao: ”Napravit ćemo ovaj korak s hairom”.

 (SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...