„SAD IMAMO I UTJECAJ URAGANA…“: Meteorolog Nedim Sladić najavljuje nove vremenske prilike u Bosni i Hercegovini

Nastavlja se promjenjivo vrijeme u Bosni i Hercegovini, a nove prognoze za septembar dao je i meteorolog Nedim Sladić.

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2021  

  • 0

„Sad imamo utjecaj uragana na režime. U igru se sada upliće i NAO. Do prije par dana to je bio sve ATR (atlantski greben) režim, što je i krivac hladnijeg vremena od prosjeka. Pa, po tom bi se lijepo dubila i mlazna struja južnije koja bi i održala svježe vrijeme, vjerovatno sjeverozapadnim strujanjem bi se u zapadnon Sredozemlju oformila i ciklona.

Utjecaj NAO+ faze se konstantno pomjera prema kraju prve dekade gdje se pojavljuje porast članica za temperature zraka na ensemble materijalu, ali čini se zasad kako nije dugo održiv. Samim tim, ovo djeluje kao jedan prilično promjenjiv septembar“, poručio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...