"SB" U VLADI FBIH: Završen sastanak federalnih i kantonalnih funkcionera (FOTO)

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2021  31. Avg. 2021

  • 1

Premijer FBiH Fadil Novalić, nakon sastanka federalnih i kantonalnih funkcionera u vezi s epidemiološkom situacijom rekao je da FBiH neće uvoditi restriktivnije epidemiološke mjere te da nije namjera da se ide u zatvaranje.

Prema njegovim riječima, postojeće mjere treba poštivati. Kako je kazao Novalić, vakcina ima dovoljno te je apelirao na građane da se vakcinišu.

"Kantoni su dužni osigurati što više punktova za vakcinaciju", kazao je Novalić, rekavši da u cilju brže imunizacije i prevazilaženja novog vala pandemije predviđeno i grupno vakcinisanje u firmama.

Kako je potvrdio, cilje je nastaviti intenzivnu saradnju sa svim kantonima kako bi zajedno odgovorili epidemiološkoj situaciji.

"Federacija nastavlja pomagati svim kantonima, prošle godine smo ubrizgali 540 miliona grantova, ove godine će iznos biti sličan", rekao je Novalić.

Kazao je da će od svih javnih emitera, kantonalnih te FTV-a i BHT-a tražiti ubrzanu promociju vakcinacije. Prema njegovim riječima, snimljeno je 15 spotova koji će biti distribuirani televizijama.

Siniša Skočibušić, v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH kazao je da je epidemiološka situacija pogoršana te da se bolnice, odnosno jedinice intenzivne njege pune zaraženim koronavirusom.

On je rekao da provenat vakcinisanih u FBiH nije zadovoljavajući. Naglasio je da povratak na staro normalno može pokušati vratiti samo vakcinacijom.

"U dva mjeseca smo učinili da je praktično udvostručen ljudi koji su cijepljeni, ali moramo više na tome raditi", kazao je Skočibušić, piše Klix.

Pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazao je da nema potrebe sumnjati ni u jednu vakcinu.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...