ODLUKA KOJA JE STIGLA IZ HDZ-ove KUHINJE: Kordić povukao prijedlog o zabrani rada nedjeljom u Mostaru

Uz brojne amandmane vijećnici su istaknuli kako je u odluci dosta propusta

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2021  

  • 1

Prijedlog Odluke o zabrani rada nedjeljom na području Mostara fizičkim i pravnim osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je povukao nakon žustre rasprave gradskih vijećnika i vratio na doradu, prenosi Klix.

Dorađeni prijedlog bit će predmetom rasprave na nekoj od narednih sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koje je danas u mostarskoj Gradskoj vijećnici zasjedalo rekordnih jedanaest sati.

Prilikom rasprave o zabrani rada nedjeljom izneseni su oprečni stavovi gradskih vijećnika. Ukazano je na činjenicu da bi to bio veliki gubitak za Mostar kao turističko sredite, ali i na potrebu da se na taj način zaštite radnici.

Uz brojne amandmane vijećnici su istaknuli kako je u odluci dosta propusta, poput onoga da nije određeno koji obrti i djelatnosti su izuzeti od ove odluke, te do koliko sati mogu raditi oni kojima bude odobren rad nedjeljom.

Postavljalo se pitanje hoće li neki dobiti ekskluzivitet za zaradu nauštrb onih koji će biti oštećeni.

Ustanovljeno da se rad nedjeljom treba odobriti i cvjećarama, jer je nedjelja dan od kojeg taj sektor najviše živi zbog svečanih prilika.

Sporno je bilo i pitanje rada objekata koji služe hranu iza 24 sata, te je predloženo da se tom sektoru odobri rad iza 24 sata.

Vijećnici se ipak nisu mogli složiti oko nekih detalja prijedloga kojim je omogućeno objektima sa brzom hranom da rade, ali ne i pekarama, kao i nizom detalja koji nisu bili jasni u prijedlogu odluke koju je inicirao HDZ BiH, odnosno gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...