MINISTAR MUP-a CRNE GORE TVRDI: “Nikome ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost na Cetinju 5. septembra”

Ministar Sekulović je rekao da se bezbjednost ne može apsolutno garantovati jer ne znaju "ko kakve namjere ima".

  • Regija

  • 01. Sep. 2021  

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović kazao je da ni novinarima, ni građanima ne može garantovati sigurnost na Cetinju, ali da će dati sve od sebe da sve protekne mirno 5. septembra za kada je najavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ministar Sekulović je rekao da se bezbjednost ne može apsolutno garantovati jer ne znaju "ko kakve namjere ima".

Sekulović je saopštio da je skup za 3. septembar prijavljen, a za 5. septembar nije, ali da očekuje da ako se desi spontano okupljanje da protekne mirno.

Ističe da Vlada i MUP imaju svoja ustavna ovlaštenja i obaveze, a jedna od njih je, kako je kazao, garantovati slobodu vjeroispovijesti.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin garantuje da će policija raditi svoj posao na Cetinju. Demantovao je informacije da će skup na Cetinju obezbjeđivati policijski službenici koji nemaju iskustva. Izvori takvih informacija su, smatra, oni nezadovoljni svojim statusom, prenosi Pobjeda.me.

"Rukovodeći kadar štabova su profesionalci i ljudi sa iskustvom, isti oni koji su i ranije radili u policiji. Mi u ovim okolnostima grantujemo ljudima bezbjednost u objektivno mogućim okvirima", tvrdi Brđanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...