MINISTRICA TURKOVIĆ OŠTRO OSUDILA NAPAD U SAUDIJSKOJ ARABIJI: “BiH zna da ste bili uz nas u teškim vremenima…”

Prema izvještajima medija, osam osoba je ranjeno u napadima dronova na aerodrom Abha u istoimenom gradu.

  • Vijesti

  • 01. Sep. 2021  01. Sep. 2021

  • 2

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković uputila je danas pismo ministru vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Faisal bin Farhan Al Saudu u kojem izražava žaljenje zbog žrtava i osudu napada bespilotnim letjelicama na aerodrom u toj državi.

Prema izvještajima medija, osam osoba je ranjeno u napadima dronova na aerodrom Abha u istoimenom gradu.

„Oštro osuđujemo nasilje i napade na civilni aerodrom u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Napadi na civilne aerodrome su apsolutno neprihvatljivi i predstavljaju najgoru vrstu nasilja i agresije.

Narod i institucije Bosne i Hercegovine pružaju vam ruku i glas podrške, a protiv ugrožavanja ljudskih života. Ranjenima želimo brz oporavak, a vama, našoj braći i prijateljima, poručujemo da Bosna i Hercegovina zna da ste bili uz nas u teškim vremenima i stoga stoji uz vas u borbi protiv terorizma i u nastojanjima za postizanje trajnog mira i stabilnosti“, navodi se u pismu ministrice Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...