ŽIVI BILI PA VIDJELI: Novalić u Neumu najavio kupovinu aviona za gašenje požara

Još jednom je ponovio da je s federalnog nivoa izdvojeno 88,5 miliona maraka za putnu komunikaciju do Neuma (magistralna cesta Stolac-Neum)

  • Ekonomija

  • 01. Sep. 2021  01. Sep. 2021

  • 5

Delegacija Vlade Federacije BiH predvođena premijerom Fadilom Novalićem posjetila je u srijedu općinu Neum gdje se susrela s općinskim načelnikom Draganom Jurkovićem sa kojim je razgovarano o turizmu i saobraćajnoj komunikaciji općine, a obećana je i kupovina aviona za gašenje požara.

U ime Vlade FBiH iskazana je spremnost za pomoć toj općini i turističkoj industriji, nakon što je federalni premijer istakao veliki značaj Neuma, prvenstveno zbog njegovog geografskog položaja.

Stoga je, kako je kazao Novalić, povećan interes za općinu, a i za stanje u njoj, ocijenivši kako je riječ o vrlo privlačnoj destinaciji za strane i domaće turiste.

Još jednom je ponovio da je s federalnog nivoa izdvojeno 88,5 miliona maraka za putnu komunikaciju do Neuma (magistralna cesta Stolac-Neum), izrazivši nadu kako će ta trasa biti gotova do sljedeće turističke sezone, piše Fena.

Na sastanku je također bilo riječi i o problemima s požarima s kojima se Neum susreće u ljetnim mjesecima, a federalni premijer je obećao da će u idućem budžetu biti uvrštena stavka o kupovini dva ili tri aviona ili helikoptera koja će od sljedeće sezone biti na raspolaganju Hercegovini i Neumu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...