GIGANTSKI KOMPLEKS U KOJEM ĆE RADITI 15.000 LJUDI: Erdogan najavio izgradnju zgrade "turskog Pentagona" u obliku polumjeseca i zvijezde

Očekuje se da kompleks bude završen do maja 2023. godine, uoči općih izbora u Turskoj.

  • Svijet

  • 01. Sep. 2021  

  • 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je izgradnju gigantskog kompleksa "Polumjesec i zvijezda", koji će biti novo sjedište turskog Ministarstva odbrane.

Očekuje se da kompleks bude završen do maja 2023. godine, uoči općih izbora u Turskoj.

"Izgradit ćemo ovdje objekt koji će uljevati strah našim neprijateljima i povjerenje našim prijateljima", izjavio je Erdogan.

Kompleks, koji su korisnici društvenih mreža već nazvali "turski Pentagon", trebalo bi da bude sastavljen od nekoliko zgrada ukupne površine 0,88 kilometara kvadratnih, što je veća površina od 0,6 kilimetara kvadratnih zgrade Ministarstva odbrane SAD-a.

Očekuje se da će u zgradi biti zaposleno 15.000 ljudi.

Trodimenzionalna prezentacija objekta pokazuje da će u centru kompleksa biti građevine u obliku polumjeseca i zvijezde, slično zastavi Turske. U obliku zvijezde biće ulaz i centar za vježbanje, a polumjesecom će biti ograđeno dvorište, u kojem će se organizirati razne ceremonije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...