KOMŠIĆ NAKON SASTANKA S PAHOROM: "Podrška politikama Dodika i Čovića je skoro potpuno nestala"

Razgovarano je o političkim odnosima u regionu Zapadnog Balkana, kao i na širem evropskom planu, te utjecaju navedenih odnosa na stanje u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 02. Sep. 2021  02. Sep. 2021

  • 1

Na marginama Strateškog foruma koji se održava na Bledu članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović susreli su se s slovenskim kolegom Borutom Pahorom.

Tema razgovora bili su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Komšić je nakon sastanka za portal Klix.ba rekao kako su imali vrlo dobar i koristan sastanak sa predsjednikom Pahorom.

-Klima u Sloveniji, i drugim EU zemljama se mijenja. Više je glasova koji cijeli Zapadni Balkan žele u EU, a podrška politikama poput Dodikove i Čovićeve je skoro nestala potpuno – izjavio je on

Razgovarano je o političkim odnosima u regionu Zapadnog Balkana, kao i na širem evropskom planu, te utjecaju navedenih odnosa na stanje u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o evropskom putu Bosne i Hercegovine, u kontekstu predsjedavanja Slovenije Evropskom unijom i priprema za predstojeći samit Evropska unija – Zapadni Balkan koji će biti održan u Ljubljani u mjesecu oktobru

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...