LISTA ČEKANJA OD DVA MJESECA: Restoran prodaje porciju pomfrita za 350 KM

Tekst prenosimo sa stranice "Punkufer.dnevnik.hr".

  • Jeste li znali

  • 02. Sep. 2021  02. Sep. 2021

  • 1

Jastog, oborita riba, bifteci, kavijar... Postoje neke hrane koje bi u određenim restoranima mogle dostići cifru iz naslova, no potpuno nevjerovatno zvuči kako u tu kategoriju spada i - pomfrit.

Njujorški restoran Serendipity 3 već drži svjetski rekord za najskuplji burger na svijetu koji prodaju za otprilike 1900 kuna, kao i najskuplji sladoled koji se penje do nevjerojatnih 6300 kuna! Tako da neobičnih reakcija zbog cijene pomfrita, znajući koliko Serendipity 3 naplaćuje, možda i ne treba biti...

Cijenu pomfrita kao najskuplju na cijeloj planeti, potvrdili su čak i iz Guinnessa. „Serendipity je zbilja sretno mjesto. Ljudi ovdje dolaze slaviti i bježe ponekad iz realnosti života“, kaže glavni chef Joe Calderone.

Pomfrit „Creme de la creme“ priprema se na način da se najprije blanšira u octu i šampanjcu, a zatim se prže na čistoj guščjoj masti i to ne jednom već dvaput, pa iznutra ispadnu hrskavi, a izvana „flafasti“. Zatim ih se posipa jestivim mrvicama zlata te ih se začini soli i uljem od tartufa. Zatim na red dolazi posluživanje na kristalnom tanjuru s orhidejom, tanko narezanim tartufima i umakom od sira Mornay. Sve to dolazi u umaku, od naravno - tartufa, koji je ovdje očito - glavna zvijezda.

Kao mnogi restorani, i Serendipity je bio zatvoren tijekom pandemije, pa njegovi vlasnici misle kako je ovo sjajan način za pokazati da su se vratili u biznis. I bome, u pravu su. Stvar funkcionira, a lista čekanja za narudžbu ovog pomfrita iznosi 8 do 10 tjedana. Da, dobro ste pročitali - 8 do 10 tjedana.

Očito, za luksuzne stvari će kupci uvijek postojati.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...