SRBIJA JE OD DANAS NJEGOVA DRUGA KUĆA: "Dobro došao, dragi prijatelju Sebastian Kurz!"

Prilikom Kurzeve posjete Beogradu, Vučić je istakao da je zahvalan Austriji, prije svega, za podršci evrointegracijama Srbije, ali i na podršci srpskoj dijaspori i odnosu koji imaju prema srpskom pismu i jeziku.

  • Regija

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu najviše državno odlikovanje – orden Republike Srbije na lenti saveznom kancelaru Austrije Sebastianu Kurzu te poručio da je simbolično Srbija od danas njegova druga kuća.

Prilikom Kurzeve posjete Beogradu, Vučić je istakao da je zahvalan Austriji, prije svega, za podršci evrointegracijama Srbije, ali i na podršci srpskoj dijaspori i odnosu koji imaju prema srpskom pismu i jeziku.

Kurz je rekao da Austrija podržava Zapadni Balkan i da ga raduje što u Austriji žive mnogi ljudi koji vode porijeklo sa ovih prostora.

On je naveo da je Austrija jedan od najvećih ulagača u Srbiju, te je stoga raduje ekonomski rast Srbije u uslovima pandemije.

"Mi se kontinuirano zalažemo za evropske integracije Srbije i zapadnog Balkana. Zahvaljujem na dobroj političkoj, ekonomskoj i snažnoj ljudskoj povezanosti", poručio je on, prenosi Klix.

Kurz je dodao da je Srbija dala veliki doprinos borbi protiv ilegalne imigracije kao i borbi protiv koronavirusa u vidu vakcinacije u kojoj Srbija prednjači u svijetu.

Vučić se povodom posjete kancelara Austrije, obratio i na društvenim mrežama riječima: "Dobro došao, dragi prijatelju Sebastian Kurz!". On je objavio i nekoliko zajedničkih fotografija s današnjeg susreta. 

Dobro došao, dragi prijatelju Sebastian Kurz! Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u radnu posetu saveznog kancelara Republike Austrije Sebastian Kurz.

Objavljuje Aleksandar VučićSubota, 4. rujna 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...