UČESNICI PROTESTA NA CETINJU IMAJU POSEBNU PORUKU ZA VUČIĆA: "Ima nas, biće nas, a Vi dođite..."

Iako je ceremonija ustoličenja zakazana za sutra ujutru, cetinjske ulice i lokali pune su nacionalista!

  • Regija

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 0

Učesnici protesta koji su se danas okupili na Cetinju, mahom ispred Cetinjskog manastira, uoči sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kazali su da su danas došli na Cetinje kako bi odbranili Crnu Goru. Jedan od njih uputio je i direktnu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tenzije na Cetinju od jutros ne jenjavaju, a čini se da je situacija gora iz minuta u minut. Iako je ceremonija ustoličenja zakazana za sutra ujutru, cetinjske ulice i lokali pune su nacionalista! Putevi ka Cetinju su, prema našim poslednjim informacijama, i dalje su blokirani, a reporteri „Nove“ iz Bosne i Hercegovine razgovarali su sa nekim od protestanata.

Na pitanje zašto su danas na Cetinju, gotovo svi su odgovorili da su došli kako bi odbranili Crnu Goru i da ih se unuci i pradjedovi ne bi stidjeli. Jedan od njih uputio je i poruku predsjedniku Aleksandru Vučiću, osvrćući se na njegovu raniju izjavu povodom ovog događaja.

„Napadnuti smo od gospodina Vučića. Jeste li čuli njegovu čestitku? Kaže želim sve najbolje Srbima i ostalim pravoslavcima. Znači, nas Crnogoraca nema. E, gospodine Vučiću, za Vas specijalna poruka: Ima nas, biće nas, a Vi dođite, uvek ste dobrodošli“, kazao je jedan od protestanata, dok je drugi dobacio: „On nije!“

Prema posljednjim informacijama, došlo je do još jednog u nizu sukoba demonstranata i policije na putu od Cetinja ka Podgorici, a policija je odgovorila na to upotrebom suzavca.

Prethodno su nacionalisti srušili metalnu ogradu postavljenu oko Cetinjskog manastira, a došlo je i do koškanja sa kordonom policije kom su uzvikivali: „Izdaja, izdaja“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...