OKLEVETAO GA VUČIĆEV UČITELJ: Nebojša Stefanović najavio tužbu protiv ratnog zločinca Vojislava Šešelja

"Da je Šešelj osoba koja se ičega stidi", ukazao je Stefanović, "rekao bih mu samo: 'Sram te bilo', ali nije tako".

  • Regija

  • 04. Sep. 2021  

  • 0

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedjeljak podnijeti tužbu protiv osuđenog ratnog zločinca i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, zbog tvrdnji da on stoji iza ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića i da je nalogodavac tog zločina.

"Sve što je rekao u vezi sa tim je najteža laž i ne pada mi na pamet da se bavim njenim sadržajem, a naročito ne Šešeljevim motivima da takve laži izgovara. Time će se baviti tužilaštvo i naše pravosuđe i to već od ponedjeljka, kada ću podnijeti tužbu protiv Vojislava Šešelja zbog ovih monstruoznih optužbi u kojima nema nijedne istine", navodi se u pisanoj izjavi Stefanovića, piše N1.

"Duboko vjerujem u profesionalnost našeg pravosuđa i očekujem da će postupiti brzo i efikasno, čime će pravna država staviti tačku na laži koje se šire kroz javni prostor i ugrožavaju moju i bezbjednost moje porodice", istakao je on.

"Da je Šešelj osoba koja se ičega stidi", ukazao je Stefanović, "rekao bih mu samo: 'Sram te bilo', ali nije tako".

"Jedino što je tačno u moru njegovih laži koje iznosi javno je da će neko morati u zatvor, ili on ili ja, a ja sam više nego uvjeren da će odgovarati onaj ko zasipa javnost lažima. Do sada, nažalost, bez posljedica", konstatovao je Stefanović.

"Zato pozivam tužilaštvo da odmah, bez odlaganja, reaguje i ispita sve Šešeljeve lažne optužbe, kako iza njih ne bi ostala nijedna sumnja, nijedan razlog da ih bilo ko bilo kada ponovi, a da bude kažnjen onaj ko ih je izrekao. Svi koji su iznosili optužbe na moj račun o nekoj mojoj izmišljenoj zavereničkoj i kriminalnoj ulozi završili su kao najobičniji lažovi i spletkaroši, koji samo u haosu i lažima vide šansu za sebe, za svoje poslove i karijere. I Šešelj tu neće biti izuzetak", zaključio je Stefanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...