MILO ĐUKANOVIĆ STIGAO NA CETINJE, DOČEKAN OVACIJAMA: Evo šta je poručio...(VIDEO)

Đukanović je stigao na Cetinje gdje se fotografisao sa građanima koji protestuju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, koje je planirano sutra u Cetinjskom manastiru.

  • Regija

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 0

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić večeras je pred Hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje se služi doksolgija u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, dok je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otišao na Cetinje i pridružio se demonstrantima protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Pred hramom u Podgorici su i ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović, lider Prave Marko Milačić, predsjednici opština Budva Marko Carević i Nikšić Marko Kovačević, poslanici Demokrata, lider Ujedinjenje Goran Danilović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić, prenose NN.

Đukanović je stigao na Cetinje gdje se fotografisao sa građanima koji protestuju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, koje je planirano sutra u Cetinjskom manastiru.

Đukanović je ranije danas pozvao sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i multietničkog sklada, da odgovorno zaštite život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao njihovo najveće bogatstvo.

"Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja. I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu", napisao je Đukanović na Twitteru.

Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Dio grada preko Morače uoči svečanosti praktično je blokiran zbog kolone vozila koje su pristizale. Okupljeni nose zvanične zastave Crne Gore, crkvene zastave, trobojke, zastave Srbije.

Oni su danas ranije blokirali ulaze u grad i put Cetinje-Podgorica, ali i magistralu prema Budvi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...