DESET SEVAPA UPOLA JASMINA MULAHUSIĆA: U jednom od posljednjih obraćanja jučer uhapšeni "cyber džihadlija" Mulahusić se okomio na komentar Senada Avdića na "svadbu decenije"

Jedna od posljednjih objava koju je Mulahusić plasirao preko društvenih mreža prije nego što će biti uhapšen odnosila se na komentar Senada Avdića objavljen na našem portalu prošle nedjelje pod naslovom "Ko je Bošnjacima poturao alkohol na svadbi decenije".

  • Mini market

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 11

Jasmin Mulahusić, samozvani "medijski analitičar", poznat po uvredljivim, mrzilačkim, prizemnim komentarima na društvenim mrežama, uhapšen je jučer popodne na graničnom prelazu Bosanski Brod po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Tužiteljstvo BiH tereti Mulahusića zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti... On se iz Bosne i Hercegovine gdje je proveo ljetne ferije vraćao u Luksemburg gdje živi i gdje je, po procjenama njegove braće, potrebniji. 

Istraga protiv Jasmina Mulahusića traje već nekoliko mjeseci, a prema informacijama "Slobodne Bosne" vodi je tužitelj Oleg Čavka. Do sada je saslušano više novinara, javnih radnika, političara...koji su se našli na udaru u najmanju ruku uvredljivih i neprimjerenih Mulahusićevih javnih komentara, pored ostalih novinar Senad Hadžifejzović, analitičarka Ivana Marić, političar Predrag Kojović...

...I POZNATA CURA NA BIJELOM

Jedna od posljednjih objava koju je Mulahusić plasirao preko društvenih mreža prije nego što će biti uhapšen odnosila se na komentar Senada Avdića objavljen na našem portalu prošle nedjelje pod naslovom "Ko je Bošnjacima poturao alkohol na svadbi decenije". Avdić je komentirao svadbu Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, pa se usput osvrnuo na objašnjenja Jasmina Mulahusića, "portparola svadbe" koji je javnositi post-festum objasnio kako je na šerijatsku svadbu "zalutao" alkohol kojeg su neki od nazočnih konzumirali u izobilju. Mulahusić je za taj ispad optužio mladoženjino društvo koje se odalo alkoholisanju nakon službenog kraja svečanosti, takoreći u sudijskoj nadoknadi.

Jasmin Mulahusić koji je na početku svoje reakcije, objave na Facebooku, napisao: "Kao novinar, ne poričem, da je Senad Avdić zaista kvalitetan. Jeste da voli popitii,  ali to je njegova stvar"

(Iz izvora bliskih sarajevskom kafanskom biznisu te sve malobrojnije zajednice ljubitelja dobre kapljice u Sarajevu lako se može saznati i nepogrešivo utvrditi da je "mladenka decenije", Jasmina Izetbegović, u posljednjih pet-šest godina sa svojim brojnim vjerenicima, nevjernicima i drugim intimusima "mahnula" više alkohola i drugih potrepština  koje asociraju na alkohol nego Avdić koji je, nažalost, vlastitom krivicom, taj zlatni porok batalio).

PADAJ SILIKONE, I NEPRAVDO

No, uz kombinaciju nepotrebnih komplimenata i utuživih optužbi i kleveta koji su mu svojstveni i koje njegovi informatori neštedimice koriste i podstiču, Mulahusić trabunja kako je tekst u "SB" napisan i objavljen po narudžbi nekog političara kojeg je "cyber džihadlija" iz Luksemburga nekada i negdje prozvao da je "preko budžeta FBiH platio ugradnju silikona svojoj saradnici". Taj se političar, laprda dalje na način na kojem bi mu pozavidio neubrojivi primitivac Nedžad Latić, ovaj ovlašteni spletkaroš blizak svadbama i dženazama vladajuće bošnjačke bagre nije želio da se "izofira na njihovom portalu", pa je "zato morao pisati Senad Avdić". Na kraju objave Jasmin Mulahusić se intimizira i solidarizira sa autorom teksta u "Slobodnoj Bosni" i benevolentno poručuje: "Ako već neko mora, uzmi ti, Senade, halal ti bilo. U hajr da ih potrošiš, a ja svakako imam sevap što saburam na klevete".

Svoju objavu pod suimnjom za širenje mržnje uhapšeni Jasmin Mulahusić je začinio i grafički obogatio fotografijom Senada Avdića i prigodnom, sumanutom doskočicom: "UZMI GA LOPATOM SENADE, HALAL TI  BILO. AKO JE ONA MOGLA DOBITI SILIKONE NEMOJ NI TI RADITI ZA KLIKERE".

Objava Jasmina Mulahusića na Facebook profilu (Ilustracija: SB)

Očito je finih "sevapa" za svoje "saburanje" Mulahusić "navatao" čim je jučer za te sevape nagrađen hapšenjem. Deset sevapa. Upola.   

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...