MEDOJEVIĆ ZA UVOĐENJE VANREDNOG STANJA U CRNOJ GORI; PROZVAO KRIVOKAPIĆA: "Priznaj ko je izdajnik države"

Nebojša Medojević kaže da je za suspendovanje svih zakona koje je, kako tvrdi, Milo Đukanović usvajao da bi štitio svoju kriminalnu terorističku organizaciju.

  • Regija

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 1

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da se od pobjede na izborima zalaže za uvođenje vanrednog stanja.

Nebojša Medojević kaže da je za suspendovanje svih zakona koje je, kako tvrdi, Milo Đukanović usvajao da bi štitio svoju kriminalnu terorističku organizaciju i lišavanje slobode svih vođa i visoko pozicioniranih članova ove organizacije, rasformiranje parapolicijskih punktova mafije u bezbjednosnim službama, tužilaštvu i sudovima, otvaranje tajnih dosijea. Međutim po njemu je formirana slaba, nedemokratska, nelegitimna Vlada koja je trebala da spasi DPS i obstruira neophodne reforme.

"Ova Vlada je tolerisala i praktično podržavala više nelegalnih skupova DPS koji nisu prijavljeni i tako pokazala da u svojim redovima, na najistaknutijim pozicijima, ima ljude koji su lojalniji DPS terorističkoj organizaciji, nego državi. Plan zavjerenika iz DPS terorističke organizacije i njihovih ljudi u Vladi Krivokapića je bio da policija odbije naređenja i da Đukanović proglasi pobjedu i pozove svoje pristalice na rušenje Vlade. Vjestački bi bila stvorena kriza institucija i došlo bi do internacionalizacije 'krize'. Za to bi dobio plaćenu podršku njegovih plaćenika u međunarodnim organizacijama i došlo bi do internacionalizacije i zahtjeva da DPS uđe u Vladu i da se tako smanje 'tenzije'", smatra Medojević.

On ističe da su Ministar policije i direktor policije, koji su po njemu sinoć odbili da izvrše odluku Vlade i omoguće javni red i mir i ustoličenje mitropolita u Cetinjskom Manastiru, kadrovi koje su Krivokapiću predložili vlasnici "Vijesti".

"Pozivam ga da javno kaže ko stoji iza izdaje države i Vlade i kolaboracije sa DPS terorističkom organizacijom. Podržavam i uvIJek ću podržavati pravo na proteste. Đukanović je kao najobičnija kukavica odbio da preuzme odgovornost za svoj partijski skup i nije ga prijavio u skladu sa zakonom. Svaki skup koji nije prijavljen po zakonu je nelegalan i dužnost državnih organa je da ga zabrani. Nažalost, zbog kolaboracije Ministra policije i direktora policije sa DPS terorističkom organizacijom, ti nelegalni partijski skupovi su tolerisani od strane ministra i direktora policije, što je samo po sebi čin izdaje i pravni osnov za njihovo hapšenje i krivično procesuiranje", smatra Medojević.

Medojević bi da hapsi Milivoja Katnića koji je danas bio na Cetinju, jer se kao Specijalni državni Tužilac javno stavio na stranu jedne političke opcije koja svoje političke ciljeve želi da ostvaruje nasiljem i terorizmom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...