GORICA DODIK KRIVICU PREBACILA NA BN TV: “Namjerno nisu ispoštovali zakon, iskoristili su situaciju da ispadnu žrtva i..."

BN televizija je u međuvremenu uputila dva dopisa RTRS-u sa urednom dostavnicom i dokazom da su iste zaprimili, ali do ovog trenutka ni na jedan dopis odgovora nije bilo.

  • Društvo

  • 07. Sep. 2021  07. Sep. 2021

  • 1

Draško Milinović, direktor RAK-a i bivši direktor RTRS (Dodikov kadar), izdao je nalog za gašenje predajnika velikom broju tv stanica, među kojima i BN TV.

Povodom gašenja ove televizijske kuće reagovali su mnogi poitičari uglavnom kritikujući ovakav potez. Međutim drugačije mišljnje ima kćerka Milorada Dodika, Gorica koja je okrivila BN TV, dodajući kako namjerno nije ispoštovala zakon i regulative propisane od strane RAK-a, jer su znali da će doći do ovoga.

“Iskoristili su situaciju da ispadnu žrtva i opet održavaju priču o krivici Milorada i njegove porodice. To je svrha njihovog postojanja”, kazala je Gorica.

Podsjećamo, iz ove televizijske kuće su se već oglasili uz objašnjenje da je zbog navodnih smetni Hrvatskoj, BN TV primorana da 1.septembra  isključi predajnike u Novom Gradu, Odžaku i Zvorniku, a od 1. oktobra to mora da uradi i u Bijeljini, Doboju i na Kozari. Krajem godine BN TV predajnike mora isključiti i u Boljanicu, Tesliću, Novom Gorazdu. Ovim gašenjem do kraja godine BN TV ostaje bez 50% zemaljskog signala.

Inače, Parlamentarna skupština BiH je na zasjedanju 7. jula donijela je odluku: 

„Nalaže se RAK-u i javnim servisima da se televizijama čiji se predajnici gase obezbijedi nesmetan rad putem digitalnog MUX-a A, na isti način kako su to uradile 2015. i 2016. godine ostale evropske zemlje, uključujući i zemlje u regionu - Srbiju, Hrvatsku,  Makedoniju i Crnu Goru“.  

BN televizija je u međuvremenu uputila dva dopisa RTRS-u sa urednom dostavnicom i dokazom da su iste zaprimili, ali do ovog trenutka ni na jedan dopis odgovora nije bilo.

"Odgovor je dobio ATV, ne samo u pisanoj formi nego je "ekspresno" u HD formatu uključen u MUX A na Kozari i to ni manje ni više nego na poziciju broj 1. Po kojoj logici je ATV dobio ulazak u MUX A na poziciju 1 u HD formatu, a za BN TV nije bilo mjesta ni u običnoj standarnoj rezoluciji, nije teško zaključiti, ako se zna vlasnička struktura i porodična pozadina ovog medija. Kršenje zakona i diskriminacija u ovoj zemlji očigledno nikoga ne zanimaju. Zbog svega gore navedenog BN TV je dužna obavijestiti gledaoce koji pitaju zašto u nekim mjestima nema našeg programa, ali isto tako preduzeti i brojne pravne mjere obraćajuci se pravnim domaćim i međunarodnim institucijama uz podsjećanje izjave sa početka priloga iza koje se krije i cijela pozadina i namjera moćnika", navodeli su nedavno iz BNTV.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...