ČETVRTI TALAS KORONAVIRUSA U BiH: Sve više oboljelih od virusa korona među mladima, trudnicama i porodiljama (VIDEO)

U protekla 24 sata, 15 pacijenata preminulo je od virusa korona.

  • Društvo

  • 08. Sep. 2021  08. Sep. 2021

  • 0

Upozoravajući podaci - od ukupnog broja testiranih u RS, 50 posto je pozitivnih na virus korona. Testiran je 961 laboratorijski uzorak, a virus je potvrđen kod 471 osobe.

U protekla 24 sata, 15 pacijenata preminulo je od virusa korona, prenosi RTRS.

Prema mjestu prebivališta čak 130 novozaraženih je iz Banjaluke, slijede Bijeljina, Trebinje, Prnjavor i Doboj.

Opet smo došli u situaciju da igra brojki pozitivnih na virus korona bude dominatna. Više nego visok skok novozaraženih u poređenju sa brojem od prije mjesec dana.

"Broj pregleda u prvoj nedelji avgusta za 6 dana bilo je 150 pregleda, sada imamo do 200 pacijenata u toku jednog dana", rekla je dr Vedrana Antonić Kovljenović, pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Banja Luka.

U Bijeljini skoro 70 posto pozitivnih od broja testiranih. Ugrožene trudnice i porodilje. U kovid operacionoj sali Bolnice Sveti vračevi u Bijeljini, prethodnih dana obavljena su dva porođaj.

U Univerzitetsko kliničkom centru 316 oooboljelih od kojih je 36 na respiratoru.

I u Prijedoru povećanje broja noovih pozitivnih slučajeva. Ljekari spas vide samo u vakcinaciji.

"Stvar je u tome da nemamo dovoljno vakcinisane populacije, da je samo 20 odsto ljudi vakcinsiano na grad od 89 hiljada stanovnika tako ad ej glavno i osnovno ad se naši građani vakcinišu", rekao je Andrija Vukotić, direktor ЈZU bolnice Dr Mladen Stojanović u Prijedoru.

Građani svjesni značaja vakcinacije, ali opet nedovoljno. U Srpskoj i dalje procenat vakcinisanih 32 procenta

Neki mediji objavili su da je u Srpskoj počela vakcinacija medicinskih radnika trećom dozom.

"Јoš uvijek nije počela vakcinacija trećom dozom.Vidio sam neke natpise u novinama da je krenula,ali koliko sam ja upšoznat vakcinacija trećom dozom nije počela.Nemamo još zvvaničan stav sa nivoa Republike Srpske", izjavio je dr Goran Topić, pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC Republike Srpske.

Druga po bitnosti terapija u Klinici intenzivne medicine jeste fizikalna. Posebno značajna za oporavak kovid oboljelih koji su bili na respiratoru.

Ljekari upozoravaju i da je sve više pacijenata i sa simptomima akutne respiratorne infekcije, koji su slični simptomima virusa korona. Јedino rješenje je javiti se porodičnom ljekaru i slušati upute gdje i kada se testirati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...