"MANIPULACIJA I TORTURA NE VODE DOBROM": Cetinjani u nedjelju pozivaju građane na mirno okupljanje, evo i detalja…

Cilj okupljanja je, kako navode, da se kroz miran protest izrazi nezadovoljstvo zbog kršenja ljudskih prava građana Cetinja i Crne Gore za vrijeme mirnih okupljanja tokom prošlog vikenda 4 i 5. septembra. 

  • Regija

  • 08. Sep. 2021  

  • 1

Grupa Cetinjanki i Cetinjana poziva na mirno okupljanje svih građana Crne Gore na Dvorskom trgu u Prijestonici, u nedjelju, 12. septembra u 17 sati. 

Cilj okupljanja je, kako navode, da se kroz miran protest izrazi nezadovoljstvo zbog kršenja ljudskih prava građana Cetinja i Crne Gore za vrijeme mirnih okupljanja tokom prošlog vikenda 4 i 5. septembra. 

“Prisustvom izrazimo solidarnost sa građanskom Crnom Gorom, poštovanjem univerzalnih ljudskih prava i vrijednostima za koje se svaki građanin Crne Gore zalaže od 2006. godine, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost ili bilo koje drugo lično svojstvo”, navode u pozivu. 

Dodaju da manipulacija i tortura ne vode dobrom, te da je to svima jasno i nakon proteklog vikenda, kada je, prema njihovim riječima, vrh aktuelne Vlade bio spreman i da ukine Ustavom Crne Gore zagarantovana prava, podređujući državu interesima druge države i namjerama da Crnu Goru i definitivno preusmjere suprotno evropskom putu i vrijednostima zapadnih demokratija.

“Pozivamo građanke i građane Crne Gore da sa svojim porodicama dođu na Cetinje u nedjelju i da zajedno prošetamo od Dvorskog trga, gdje ćemo se okupiti, i dalje cetinjskim ulicama, koje su proteklog vikenda bile preplavljene nesrazmjernom upotrebom suzavca, gumenim mecima i drugim sredstvima prinude od kojih su neka čak i zabranjena zakonima Crne Gore. Pozivamo i sve pojedince i organizacije građanske orijentacije da i oni sa svojim rukovodstvom i članovima budu na Cetinju i da na miran i dostojanstven način pokažemo sliku realno većinske građanske i demokratske Crne Gore”, zaključuju u pozivu. 

(Antena M)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...