DRAMATIČNI SNIMCI IZ TETOVA: Veliki požar zahvatio Covid-bolnicu, deset osoba je izgubilo život, dok se ljekari... (VIDEO)

... bore za živote povrijeđenih.

  • Hronika

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 0

Najmanje 10 osoba poginulo je u požaru u Covid centru u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji. Za sada nije poznat uzrok požara, a kako javljaju sjevernomakedonski mediji sazvan je i hitni krizni štab kojim rukovodi premijer Zoran Zaev.

Ministar zdravstva Venko Filipče objavio je na svom Twitter profilu da je život izgubilo deset osoba, te da bi broj žrtava mogao rasti. Naveo je da se ljekari bore za živote povrijeđenih te da je požar ugašen. 

“Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama”, napisao je. Više od trideset vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara koji je izbio u covid bolnici. Zamjenik komandira vatrogasne jedinice Tetovo Sašo Trajčevski izjavio je da ima žrtava, ali da se tačan broj još ne zna. 

“U 21 sat i dvije minute prijavljen je požar u kovid bolnici. Ekipe su stigle za nekoliko minuta, sedam vozila i 30 vatrogasaca. Sve je bilo u plamenu. U 21:30 smo uspjeli lokalizirati požar. Plamen se izdizao visoko, kovid bolnica je sva od plastike, ne znamo broj žrtava”, kazao je Trajčevski. 

Prema pisanjima sjevernomakedonskih medija, površina bolnice je iznosila 590 kvadratnih metara, kapaciteta za najmanje 35 pacijenata, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...