PREDSJEDNIK UEFA-e OBRUKAO FLORENTINA PEREZA: "To je smiješan čovjek. Njemu financijski fair-play ne izlazi iz usta, a cijelo vrijeme pokušava..."

‘Ne bih imao ništa protiv da su Real, Barca i Juve odstupili‘, rekao je predsjednik UEFA-e.

  • Sport

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 0

Predsjednik krovne europske nogometne federacije (UEFA), Aleksander Čeferin još se jednom drznuo progovoriti o proljetnim naporima tri velika kluba - Real Madrida, Barcelone i Juventusa da do zadnje "kapi krvi" ustraju u osnivanju europske Super lige. Tada je bilo riječi o UEFA-inoj odmazdi, o sankcijama i višemilionskim kaznama, razmišljalo se i o izbacivanju navedenog trojca iz Europe.

Evo kako Čeferin na to gleda danas, sa stanovitim vremenskim odmakom.

- Ne bih imao apsolutno ništa protiv da su ta tri kluba istupila, da su otišla iz UEFA-e, nekim svojim putem. Smiješno mi je to što žele osnovati neko njihovo natjecanje i istovremeno ove sezone igrati Ligu prvaka. Šefovi Reala, Barce i Juventusa pokušali su ubiti nogomet - rekao je Čeferin u intervjuu za njemački Der Spiegel.

Nije mu jasno kako se klubovi žale na tržišne uslove u kojima sami učestvuju.

Florentino Perez je pravi primjer toga. To je smiješan čovjek. Njemu financijski fair-play ne izlazi iz usta, a onda cijelo vrijeme pokušava Mbappea dovesti za 180 miliona. Otkud mu novac onda, ako ga već nema i gdje je tu fair-play - pita se predsjednik UEFA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...