"KO NJU ŠTA PITA“: Brutalne riječi Milorada Dodika upućene ministrici Biseri Turković

Dodik je naglasio da se kompleks gradi na prostoru Republike Srpske u Gradini.

  • Mini market

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 2

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova Bisera Turković nema ništa sa gradnjom spomen kompleksa u Donjoj Gradini, te da je riječ o dogovoru koji Republika Srpska i Srbija imaju već duže vrijeme.

Ko nju šta pita? Šta ona ima s tim? Njeni preci su klali, ubijali Srbe, na kraju bi još nju trebalo da pitamo nešto – rekao je Dodik komentarišući izjavu Turkovićeve da je “neprihvatljivo da se kompleks u Donjoj Gradini radi bez odluke institucija BiH”.

Dodik je naglasio da se kompleks gradi na prostoru Republike Srpske u Gradini.

– To je dogovor koji Republika Srpska i Srbija imaju već duže vrijeme. Radi se opsežan projekat koji treba da objedini sva mjesta stradanja u Gradini, ona koja su ostala izvan srpskih država kao što su Pag, Jadovno, Garavice kod Bihaća gdje je ubijeno u sedam dana 14.000 Srba – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je u Bihaću prije Drugog svjetskog rata živjelo 76 odsto Srba.

– Ubijeno je tada 14.000 Srba i naravno da nije čudo što danas u Bihaću ima samo 96 Srba od čega 50 i nešto njih pripadaju porodicama pravoslavnih sveštenika – rekao je Dodik.

On je dodao da to govori o tome kako je u kontinuiteu bilo strašno stradanje Srba, piše Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...