BLOKADA NA AUTO-PUTU: Dječak (10) i djevojčica (4) stradali, MAJKA POBJEGLA SA LICA MJESTA

Majka iz pakla koja je optužena za ubistvo svoje djece tokom povratka sa derneka je u bjekstvu

  • Hronika

  • 12. Sep. 2021  12. Sep. 2021

  • 0

Mary McCann (35) optužena je da je ubila svoje dvoje djece prilikom užasnog sudara na autoputu koji se desio poslije povratka sa žurke.

Ona je osumnjičena da je svjesno dovela do tragičnog ishoda "divljačkom vožnjom". Mary je trebalo da se pojavi pred sudom u Aylesburyu u petak, ali je u međuvremenu pobjegla.

Sudija Francis Sheridan je izdao potjernicu za njom i upozorio službenike aerodrome da bi ona mogla da pokuša da napusti Britaniju, piše Guardian.

"Sumnjamo da će ona najvjerovatnije otići za Irsku. Žao mi je što smo morali da izdamo potjernicu, ali želimo da spriječimo i najmanju mogućnost da se izvuče za ovako nešto", rekao je sudija.

Mary, majka dvoje djece, kobne noći 9. augusta, oko 23 sata se zakucala sa svojom Vaxuhall Astrom u kamion Scania. Njen sin Smaller poginuo je na svoj deseti rođendan zajedno sa svojom sestricom Lilly koja je imala četiri godine. Ono što je još tužnije je što su oboje bili u kostimima - Smaller u kostimu superheroja a Lilly u kostimu princeze.

Vozač kamiona je ostao čudom nepovrijeđen, ali je sudar bio toliko žestok da je blokirao autoput na 12 sati. Čudom je preživjelo i Maryjino treće dijete koje je bilo u kolima. Sama Mary je prošla samo sa manjim povredama.

Meri je poslije pregleda u bolnici uhapšena, ali je poslije puštena na slobodu. Po riječima njene porodice, ona se sa djecom vraćala sa derneka u Londonu.

Tužilac Heather Stangoe je rekao sudiji da "oni ne znaju gdje se Mary sada nalazi". Osoba koja je garantovala za nju, nejna sestra, dala je njenu adresu ali policajci nisu mogli da nađu Mary. Ono što je posebno šokiralo javnost je to što je te nedjelje trebalo da bude sahrana njene djece.

Njeno treće dijete, staro godinu dana, povjereno je na čuvanje njenoj babi.

Mary se nije javila ni svom advokatu Labanu Leakeu.

"Ona nije na lokaciji koju je navela, a isto tako se ne javlja na telefon. Iskreno, nemamo predstavu u kom je mentalnom stanju", zaključuje Leake.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...