SVE JE SPREMNO ZA DOČEK ANGELE MERKEL: Evo kakve mjere bezbjednosti će biti primjenjene

Sve je spremno za doček Angele Merkel, otkrivene i mere bezbednosti

  • Regija

  • 12. Sep. 2021  

  • 1

Njemačka kancelarka Angela Merkel sutra dolazi u Srbiju. Pripreme za njen doček su pri kraju, a u čast ove posjete na zgradi Geneksa na Novom Beogradu postavljene su zastave Njemačke i Srbije, i to iz pravca Aerodroma "Nikola Tesla" kako bi ovo bio prvi znak dobrodošlice za njemačku kancelarku.

Posebna pažnja prilikom posjete odlazeće njemačke kancelarke Beogradu bit će posvećena bezbjednosti.

Njemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mjesta sastanka sa Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbjeđivat će čak 3.000 policajaca.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju.

Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska njemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Očekuje se da linije gradskog prevoza funkcionišu vanredno u vrijeme dolaska Merkelove, ali detalji tih promjena bit će naknadno objavljeni.

Mjere bezbjednosti će biti iste kao kada su Srbiju posjećivali predsjednik Rusije Vladimir Putin ili Joe Biden, tada sa mjesta potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država, piše "Blic".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...