ODJEKNULA PORUKA ALEKSANDRU VUČIĆU: Predsjednik Srbije se oglasio nakon sastanka s Miloradom Dodikom, a onda se „ukazao“ Dragan Mektić

Ne stišavaju se reakcije nakon sastanka u Beogradu.

  • Mini market

  • 13. Sep. 2021  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom Instagramu objavio da je povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen kompleksa manastira Jasenovac, završio dogovor sa Miloradom Dodikom da se na prostoru Donje Gradine izgradi veliki memorijalni centar.

-To bi trebalo da bude svesrpsko svetilište u koje bismo uložili veliki novac, 80 odsto Srbija i 20 odsto Republika Srpska. Srpski narod pamti i ne stidi se svojih žrtava, poručio je Aleksandar Vučić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je ranije da će dominantna tema susreta biti susret Vučića sa Christianom Schmidtom, koji je, kako je naveo, lažni visoki predstavnik.

Nije prošlo puno vremena, a stigle su i prve reakcije na izjave predsjednika Srbije.

„Dogovor da, ali zašto samo sa Dodikom, on je tu najmanje bitan. Iznio je svu građu iz Jasenovca i predao je Zagrebu“, poručio je Dragan Mektić Aleksandru Vučiću.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...