DRAMA NA NEBU: Avion morao prinudno sletjeti u Austriju zbog putnika iz Rusije koji se....

Na zahtjev kapetana aviona putnika su ispratili iz zrakoplova, a zatim su ga provjerili u policijskoj stanici.

  • Svijet

  • 13. Sep. 2021  

  • 1

Avion sa 134 putnika i člana posade na liniji Zurich-Larnaca bio je prisiljen neplanirano sletjeti u zračnu luku u Austriji nakon što se jedan putnik zaključao u WC i odbio odande izaći.

Pedesetjednogodišnji Rus je nedugo nakon uzlijetanja ušao u toalet te je odbio iz njega izaći, pa je pilot, iz sigurnosnih razloga odlučio zrakoplov prizemljiti u zračnoj luci Graz, saopćila je granična poiicija, dodavši da je putnik surađivao te je napustio toalet nakon neplaniranog slijetanja.

Na zahtjev kapetana aviona putnika su ispratili iz zrakoplova, a zatim su ga provjerili u policijskoj stanici.

Zvaničnici su još uvijek u nedoumici šta je natjeralo muškarca da ostane toliko dugo u zahodu jer tokom provjere u njegovoj prtljazi nisu pronašli nikakve opasne predmete niti su otkrili štetu ili oštećenja u toaletu.

Na pitanje policije o tomu zašto se zabarikadirao u avionskom toaletu, putnik se branio šutnjom.

Agencija dpa piše da je navodno nastavio putovanje vozom, a Airbus A320 je prema krajnjem odredištu ponovno poletio nakon 45 minuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...