ĐILAS PORUČUJE MERKEL: "Neka povede Vučića, uz njenu podršku je došao na vlast..."

Đilas je, na konferenciji za novinare ispred zgrade predsjednika Republike, kazao da je Merkel istorijski ličnost, koja je obilježila epohu u Njemačkoj i u Evropi, iza koje će ostati mnoge stvari, ali njeno nasljeđe su i Viktor Orban i Janez Janša i Aleksandar Vučić.

  • Regija

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 0

Njemačka kancelarka Angela Merkel je dovela Aleksandra Vučića na vlast u Srbiji, podržavala ga je sve vrijeme i sada kada odlazi iz politike bilo bi pošteno da ga povede sa sobom, rekao je danas predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Đilas je, na konferenciji za novinare ispred zgrade predsjednika Republike, kazao da je Merkel istorijski ličnost, koja je obilježila epohu u Njemačkoj i u Evropi, iza koje će ostati mnoge stvari, ali njeno nasljeđe su i Viktor Orban i Janez Janša i Aleksandar Vučić.

Ako mene pitate – najviše Vučić. Uz njenu podršku je došao na vlast, mogu da kažem da ga je dovela na vlast. Kada je Boris Tadić, koji je sedeo u istoj ovoj zgradi, tokom njene posete odbio da povuče srpsku policiju sa severa Kosova, Vučić je rekao – ja ću to uraditi, ilustrovao je Đilas.

Prema njegovim riječima, Vučić je prepustio sudstvo kosovskim institucijama, a potom i elektromreže i pozivni broj.

Zauzvrat, dodaje Đilas, Merkel i veći dio Evrope žmurio je na uništavanje institucija, demokratije, kao i na odnos prema ljudima koji slobodno misle, a koji su za Evropu, piše Nova.rs.

Važna im je bila stabilnost, a vidimo dokle je ta stabinost došla i ovde i u cijelom regionu, kazao je Đilas koji očekuje pobjedu socijaldemokrata na njemačkim izborima 26. septembra.

Očekujem novu vladu Njemačke, koja će zaista da se bavi cijelom Evropom i ovim regionom, rekao je Đilas i istakao da bi cijeli region, uključujući Srbiju, trebalo zajedno da rade sa EU.

Ako ne želite, onda prestanite da usvajate izvještaje Evropske komisija i Evropskog parlamenta kada nikakvih poslejdica nema po one koji krše evropske norme, poručio je on.

Đilas je uveren da će nova vlada Njemačke, sastavaljena od socijaldemokrata, zelenih i liberala, kao zagovornika proširenja EU, imati drugačiji pristup.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...