"AKO MU NIJE JASNO ŠTA JE URADIO...": Oštra reakcija iz Komšićevog kabineta na istupe ambasadora Srbije

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević rekao je danas da nije bio u prilici da ode na sastanak na koji ga je pozvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, te istakao da ga je jedan od Komšićevih saradnika obavijestio da je pozvan da pređe "na kaficu", uz napomenu da može biti vrlo neprijatno.

  • Politika

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 5

"Slobodna Bosna" zatražila je reakciju iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića na ove kontatacije Aleksandra Đorđevića, ambasadora Srbije u Bosni i Hercegovini.

Iz kabineta nam je odgovorio savjetnik Davor Vuletić i konstatovao da ambasador Srbije nije pozvan na kaficu nego na ozbiljan razgovor.

"Uopće nisam komunicirao direktno sa ambasadorom, nego kako to praksa nalaže sa ambasadom. Ambasador Srbije nije pozvan na kafiću i ćaskanje, niti je iko s njim toliko blizak da bi s njim pio kafu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države. Ako mu nije jasno šta je uradio postupajući ovako, predlažemo mu da se konsultuje s nekim ko ima ozbiljno diplomatsko iskustvo, a ne sa kolegama iz BIA", odgovorili su iz Komšićevog kabineta. 

(SB)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...