ČAVKA NI OVAJ PUT NIJE "UHVATIO" OSMICU: Sud BiH odbio prijedlog da se direktoru OSA-e odredi pritvor

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da se direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću odredi jednomjesečni pritvor nakon što je to zatražio tužilac Oleg Čavka zbog navodnog kršenja izrečenih mjera zabrane.

  • Mini market

  • 13. Sep. 2021  

  • 2

U Sudu BiH u petak, 10. septembra je održano ročište Mehmedagiću o prijedlogu Tužilaštva BiH o opozivu mjere zabrane i određivanju jednomjesečnog pritvora.

Tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka je tada na ročištu rekao da su, prema podacima Granične policije BiH, Mehmedagić i Sarajlić 21. jula otputovali u istom avionom u Antaliju, a da prema mjerama zabrane, osumnjičeni se ne smije svjedoku približavati na udaljenosti manjoj od 50 metara.

- U Antaliji su bili deset dana. Istim letom su otputovali i vratili se. Avion kojim su išli dug je 37 metara. Granični prelaz su prešli u razmaku od jedne minute - obrazložio je Čavka.

On je dodao da Mehmedagić nije obavijestio Tužilaštvo BiH o svadbi kćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića na kojoj je bio sa Sarajlićem, kao ni o putovanju, iako je to navedeno u mjerama zabrane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...